Profi sporák je základným gastro zariadením - Party-Time Profi sporák je základným gastro zariadením - Party-Time
Home   /   Najlepšie články  /  Produkty  /   Profi sporák je základným gastro zariadením

Profi sporák je základným gastro zariadením

Profi sporák je základným gastro zariadením

Užitočný a kvalitný profi sporák je základným zariadením každej gastro prevádzky. Bez neho by sa asi ťažko dali pripraviť všetky položky uvádzané v jedálnom lístku. Kuchári a pomocný personál ho používajú v kuchyni na tepelnú prípravu pokrmov. V rôzne veľkých hrncoch, kastróloch a panviciach. Na plynových horákoch alebo elektrických platniach. Vhodný typ profesionálnych sporákov si vyberáme podľa veľkosti a výkonu horákov alebo elektrických platní. V spodnej časti profi sporáka je umiestnená buď klasická alebo teplovzdušná rúra.     Varná plocha sporákov je tvorená plynovými výkonnými profi horákmi alebo liatinovými elektrickými platňami. Elektrické sporáky majú pomalší štart a vyššie prevádzkové náklady. Pre sporáky so sklokeramickou doskou alebo s indukčným ohrevom sú výhodou nízke prevádzkové náklady a rýchly štart. Nevýhodou je vysoká obstarávacia cena. Plynové profesionálne gastro sporáky majú nižšiu obstarávaciu cenu, vysokú všestrannosť zariadenia, veľký výkon a hlavne rýchly štart. 

Kombinovaný profi sporák

Profi sporák na elektrinu, plyn alebo radšej indukčný? 

     Veľkosť sporákov určuje aj to koľko priestoru nám sporák zaberie v kuchyni. Jeho  vrchná plocha podmieňuje aké veľké hrnce budeme môcť používať. Variť prakticky a plynulo bez toho, aby jeden hrniec svojim priemerom zasahoval až na druhý horák.  Veľkosť je prvým rozhodujúcim ukazovateľom pri rozhodovaní sa o gastro zariadení. Pre gastro prevádzky sú sporáky rozdelené podľa hĺbky na 600 mm, na 700 mm a 900 mm modely. Elektrické varné platničky môžu byť okrúhle alebo  varná plocha je vcelku. Voľba média je závislá aj od toho, aký zdroj energie v ​​kuchyni máte k dispozícii.   Elektrické profi sporáky ponúkajú tri prevedenia  varných dosiek –  liatinové platničky, sklokeramická a indukčná varná doska. Liatinové platničky predstavujú najlacnejší variant. Sklokeramické a indukčné dosky poskytujú modernejšie a úspornejšie možnosti prípravy pokrmov. 

Elektrický profi sporák

Indukčné sporáky 

   V tomto prípade možno hovoriť o najnovšej technológii profi sporákov na súčasnom trhu. Často dochádza k nedorozumeniam ohľadom sklokeramických a indukčných varných dosiek. Ako varné dosky s vykurovacou špirálou, tak aj indukčné varné dosky sú sklokeramické. Majú iba iný zdroj energie. Pri indukcii dochádza k ohrevu plochy kuchynského riadu, ktorá je spojená s doskou. Tým je dosiahnutá tá najvyššia účinnosť a efektívnosť varenia na takomto profi sporáku.  

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár