Konvektomat umožňuje experimenty - Party-Time Konvektomat umožňuje experimenty - Party-Time
Home   /   Najlepšie články  /  Produkty  /   Konvektomat umožňuje experimenty

Konvektomat umožňuje experimenty

Konvektomat umožňuje experimenty

Prevádzkovať akýkoľvek typ reštauračného zariadenia nikdy nebola a ani nie je jednoduchá záležitosť. Nielen preto, že takmer o všetkom rozhodujú názory zákazníkov. Ako často a v akom počte prichádzajú aj opakovane posedieť si, najesť sa, dať si pohár vína alebo piva. Dôležitý je preto typologický vyber zamestnancov. Vybudovať si odborne skúsený tím ľudí. Manažérov, obsluhujúci personál aj kuchárov a ich pomocníkov. A rozumne a prakticky investovať do toho najlepšieho vybavenia v kuchyni. Jedným z najdôležitejších kuchynských gastro zariadení je určite konvektomat.

konvektomaty
Konvektomat by nemal chýbať v každej kvalitnej gastro kuchyni.

Ako funguje konvektomat?

    Konvektomat je úspešnou inováciou pri príprave jedál v reštauráciách. Jeho chod zabezpečuje systém, ktorý umožňuje pretláčanie horúceho vzduchu cez jednotlivé komory pece. Vzduch prechádzajúci cez filtre ich čistí od tukových častíc a vďaka tomu sa pachy jedla v komore navzájom neprenášajú. To znamená, že môžete súčasne pripravovať mäso, zeleninu alebo ryby. Vyznačuje sa tiež rovnomerným rozložením teploty a para zvlhčuje a zabraňuje vysychaniu pripravovaných jedál. A tiež urýchľuje proces tepelného spracovania.

gastro kuchyna
Nevyhnutným vybavením v reštauráciách je určite konvektomat, ktorý urýchľuje proces tepelného spracovania.

Konvektomat je multifunkčné gastro zariadenie

      V niektorých menších gastro prevádzkach stačí obyčajný plynový alebo elektrický sporák. V reštauráciách je ale nevyhnutné vybavenie, ktoré zaručí rýchlu a efektívnu prácu. Konvektomat umožňuje všetky činnosti spojené s tepelným spracovaním surovín. Varenie tradičné aj na pare, grilovanie, pečenie pri rôznych teplotách, vyprážanie, blanšírovanie a regeneráciu pokrmov. Takéto zariadenia sú vybavené modernými technológiami. Konvektomat je vďaka svojej funkčnosti nutnosťou v reštauráciách pracujúcich pri vysokej produktivite prípravy a servírovania jedál.

Prečo sa ho oplatí používať?

    Vďaka horizontálnej cirkulácii vzduchu je zaistené rovnomerné rozloženie teploty. Para pridaná do komory zabraňuje vysychaniu potravín a zároveň ovplyvňuje rýchlejší proces tepelného spracovania. Konvektomat umožňuje  všetky činnosti súvisiace s tepelným spracovaním surovín potrebných k príprave pokrmov. Akýkoľvek spôsob prípravy jedla, t.j. varenie aj v pare, pečenie pri vysokých a nízkych teplotách, grilovanie, vyprážanie, ale aj blanšírovanie a regenerácia hotových jedál.

    Konvektomat umožňuje experimenty, ktoré určite potešia kuchárov s fantáziou, pretože pomocou suchého vzduchu a pary môžu vytvárať rôzne kombinácie. Vďaka vyššie opísanému princípu fungovania jednotlivých komôr konvektomatu nedochádza k miešaniu pachov, takže môžeme súčasne pripravovať rôzne druhy pokrmov.

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár