Profi sporáky pre profi varenie - Party-Time Profi sporáky pre profi varenie - Party-Time
Home   /   Najlepšie články  /  Produkty  /   Profi sporáky pre profi varenie

Profi sporáky pre profi varenie

Profi sporáky pre profi varenie

Profi sporáky sú neodmysliteľnou súčasťou každej komerčnej kuchyne. Pri ich výbere je dôležité zvážiť, aký typ potravín budete piecť alebo variť. Treba sa však zamyslieť aj nad inými aspektami, ako sú napríklad zisky vašej reštaurácie alebo ako rýchlo potrebujete jedlo tepelne spracovať. Profi sporáky vedia vykonávať rôzne tepelné spracovania potravín ako je varenie, grilovanie, pečenie či praženie, a aj preto sú rozhodujúcimi pre podnikanie v oblasti stravovania. Akákoľvek myšlienka, ktorá by vás na začiatku podnikania viedla k tomu, že ušetríte kúpou domáceho sporáka je scestná a veľmi chybná. Domáce sporáky nikdy nezvládnu náročnú prácu v komerčnej kuchyni. Profi sporáky sú vyrobené s vysokým výkonom a navrhnuté tak, aby vydržali náročné používanie a nesklamali vás ani v náročných podmienkach a momentoch. Takže ak potrebujete sporák pre vaše podnikanie, ten domáci nebude dobrou voľbou a zistíte to veľmi rýchlo nepríjemnou formou sklamaných zákazníkov. Či už z neskoro pripravenej objednávky alebo z nedokonalej tepelnej úpravy.

profi sporáky
Do komerčnej kuchyne patria jednoznačne profi sporáky

Plynový profi sporák

Ďalším dôležitým bodom pri rozhodovaní je to, či by mal byť váš sporák plynový alebo elektrický. Keďže obe varianty majú rôzne funkcie a požiadavky, treba si dobre premyslieť ktorý variant je pre vás ten správny. Náklady na plyn sú pri dlhodobom používaní nižšie. Plyn sa rýchlo zohreje, čo skracuje čakaciu dobu na ohrev. Nerovnomerné rozloženie tepla však môže spôsobiť nerovnomerné ohrevy jedla. Navyše, ak sa rozhodnete pre plynové profi sporáky, budete potrebovať povinné bezpečnostné vybavenie na zníženie rizika požiaru.

profi sporáky
Profi sporáky sú základným kameňom kuchyne

Elektrický sporák

Komerčné elektrické sporáky vyžadujú síce jednoduchú inštaláciu, ale zato spotrebujú väčšie množstvo elektriny. Predhriatie elektrického komerčného sporáka či rúry trvá dlhšie, no varí a pečie rovnomernejšie. Sú tiež bezpečnejšie a čistia sa ľahšie ako plynové. Plyn je takmer vždy lacnejší v porovnaní s elektrickou energiou. Pri kúpe elektrického sporáka sa tiež uistite, že viete, aký výkon používate (napätie a fáza).

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár