Či už plánujete vybudovať nový podnik v oblasti stravovacích služieb alebo prerobiť svoj existujúci podnikateľský priestor, potrebujete si vybrať chladiacu vitrínu. Takú, ktorá bude vyhovovať vašim potrebám. Možno, že nielen jednu alebo aj niekoľko typov chladiacich a mraziarenských vitrín, boxov a skríň. Požiadavky mäsiara na chladenie mäsa, ktoré sa rýchlo kazí, sa budú líšiť od požiadaviek malej predajne potravín alebo útulnej cukrárne. Potrebujúcej predviesť svoje vlastné cukrárenské výrobky v atraktívnej sklenenej vitríne. V mnohých gastronomických prevádzkach sú chladiace a mraziace vitríny nutnou súčasťou interiérovej výbavy. Aby ponúkané výrobky na predaj vydržali perfektne čerstvé a chutné, je potrebné splniť špecifické nároky na ich skladovanie. Predajca musí bezpodmienečne zaistiť správnu teplotu i vlhkosť vzduchu pri ich skladovaní aj priamo v predajných priestoroch. Zákusky, zmrzlinu alebo napríklad bagety treba nielen rýchle vyrobiť, správne uskladniť ale aj v čerstvom stave čo najskôr predať. A stále platí a bude platiť, že mnohí zákazníci nakupujú „očami“.
Chladiaca vitrína pre zákusky, zmrzlinu aj nápoje
Najprv sa rozhodnite, aké typy chladiacich vitrín budete potrebovať. Čo plánujete vo svojej prevádzke ponúkať? Ak ste poskytovateľom jednej kategórie produktov, ako je napríklad mäsiarstvo alebo lahôdky, možno budete potrebovať iba také typy chladiacich vitrín, ktoré vyhovujú vášmu zameraniu. Napríklad lahôdkarstvo sa môže rozhodnúť ponúkať okrem sendvičov a šalátov aj nealkoholické nápoje vo fľašiach. V takom prípade možno budete potrebovať dve chladiace skrinky. Jednu na pripravené pochúťky a druhú na nealkoholické nápoje. Na trhu je veľký výber chladiacich aj mraziacich vitrín rôznych tvarov i veľkostí, preto si môžete vybrať vitrínu podľa potrieb vašej prevádzky.
Dôležitá je nielen funkčnosť, ale aj dizajn
Do kaviarne alebo bistra sa výborne hodia stolové barové vitríny, ktoré sú ideálne na prezentáciu sendvičov, bagiet alebo balených nápojov. V cukrárni zase vynikne vitrína na čokoládu alebo cukrárska vitrína. Pokiaľ potrebujete skladovať a prezentovať mrazené aj chladené produkty, vyberte si kombinované vitríny, ktoré majú vďaka dvom samostatným agregátom a ovládacím termostatom dva priestory s odlišnou teplotou chladenia. Premýšľate nielen nad dizajnom novej chladiacej vitríny, ale aj nad celkovým vzhľadom vašej predajnej prevádzky? Potom skúste návrh prevádzky na mieru. Odborníci si s vami prejdú vaše potreby a priania, navrhnú vzhľad a rozloženie interiéru.
Pridať nový komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.