Nerezové alebo radšej antikorové hrnce? - Party-Time Nerezové alebo radšej antikorové hrnce? - Party-Time
Home   /   Recepty  /  Produkty  /   Nerezové alebo radšej antikorové hrnce?

Nerezové alebo radšej antikorové hrnce?

Nerezové alebo radšej antikorové hrnce?

 V každej dobre vybavenej kuchyni je niekoľko druhov hrncov a panvíc určených na prípravu pokrmov. Tam, kde sa varí vo veľkom aj pre verejnosť, je to doslova nutnosťou. Bezpochyby nerezové hrnce sú tou najobľúbenejšou voľbou materiálu, z ktorého sú hrnce rôznych tvarov a objemov vyrobené. Sú tvorené nehrdzavejúcou oceľou, ktorá je odolná voči korózii. Vďaka tomu je zaručená dlhá životnosť takéhoto druhu kuchynského náradia a vybavenia. A nielen hrncov, samozrejme. Nerezové riady určené na varenie sú  špecifické svojím kovovým vzhľadom a v spojení s hliníkovým dnom skvele vedú teplo . Snáď by bolo ešte vhodné zmieniť sa o pôvode prídavného mena „nerezový“. Pochádza z českého slova „nerezavějíci ocel“, pričom slovo rez je vlastne v češtine výrazom pre slovenskú hrdzu. Jazykovedci sa samozrejme venovali aj tomuto označeniu pre materiály a navrhujú v oficiálnom prejave používať vhodnejšie výrazy ako je antikoro a nehrdzavejúca oceľ

nerezové hrnce
Nerezové hrnce vám vydržia po desaťročia

Nerezové hrnce sú jednou z možností výberu 

    Pri výbere zariadenia a vybavenia našej kuchyne pristupujeme rôzne. Niekto uprednostňuje praktickú stránku a funkčnosť, iný charakter materiálu, životnosť a nakoniec mnohých ovplyvní aj cena výrobkov. Hrnce a panvice sú základom každej kuchyne, bez nich by sme toho veľa nenavarili.. V každej domácnosti je obvykle sad hrncov  rôzneho tvaru a objemu. Záleží aj na tom, na akom zdroji tepla sa varí. Ako často, v akých množstvách a pestrosti jedálnička. Iná situácia je v štvorčlennej domácnosti, iná vo viac generačnom dome a úplne iná vo veľkej reštaurácii čí vývarovni jedla pre donáškovú službu. Záleží aj na veľkosti hrncov, čo je dôležité ako z hľadiska účelu varenia, tak z hľadiska úspory energie. Prečo by sme si mali zvoliť práve nerezové hrnce a aké sú tie hlavné výhody varenia práve v tomto druhu riadu?  

nerezové hrnce
Nerezové hrnce sú ideálne do veľkých reštaurácií a jedální

Prečo práve nehrdzavejúca oceľ? 

    Materiál hrncov a panvíc je asi jedným z prvých aspektov,  ktorý by sa mal pri nákupe kuchynského riadu brať do úvahy. Praktické používanie nerezových hrncov má množstvo predností. Vyzerajú dobre a sú odolné voči vonkajším vplyvom. Ich údržba je jednoduchá majú všestranné použitie. Na rozdiel od iných materiálov, je nehrdzavejúca oceľ inertná, Nereaguje pri varení s jednotlivým potravinami a prísadami. Nerezové hrnce sú jednoducho vynikajúca hodnota za peniaze. 

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár