Ako vyberať nábytok? Ako vyberať nábytok?
Home   /   Bývanie  /   Vyberte si ten správny nábytok

Vyberte si ten správny nábytok

Vyberte si ten správny nábytok

Výber a kúpa nábytku je dôležitou súčasťou zariaďovania každého interiéru, pretože práve nábytok v podobe rôznych väčších či menších skríň, postelí, sedacej súpravy, kuchynskej linky, stola či stoličiek, má svoje miesto aj určitú funkciu v každej bežnej domácnosti. Nábytok nám zabezpečuje potrebný úložný priestor, miesto na relax a odpočinok či priestor na prípravu jedla a stolovanie. Nábytok však plní v interiéri aj estetickú funkciu, je zároveň istým dekoračným prvkom, ktorý dotvára charakter a štýl nášho bývania.

Prečo sú práve skrine také dôležité?

nabytok

Krásna šatníková skriňa

Skrine, či už do obývacej izby alebo šatníkové, sú veľmi dôležitým kusom nábytku a určite ich neplánujete meniť každú chvíľu ale vyberáte si ich aj na niekoľko rokov. A práve preto, aby nám skrine slúžili k spokojnosti dlhý čas, je potrebné dbať pri výbere na kvalitné vyhotovenie a tiež je lepšie voliť univerzálne kúsky s prvkami nadčasovosti a nie módne výstrelky, ktoré po pár sezónach úplne stratia svoje čaro a stanú sa skôr nežiaducim prvkom vo vašej domácnosti.

Výber nábytku je dnes naozaj veľmi pestrý a jeho výber záleží na potrebách domácnosti aj na vkuse a štýle bývania jej obyvateľov. Pri výbere šatníkovej skrine, ktorá bude slúžiť na odkladanie šatstva a doplnkov, je potrebné zvážiť či potrebujeme viac políc, alebo vešiakových tyčí a v akom pomere voliť ich kombináciu. Je to dôležité preto, aby sme vnútorný priestor skrine čo najefektívnejšie využili. Vešiaková tyč môže byť umiestnená v rôznej výške alebo môžu byť umiestnené aj dve nad sebou, ak budú slúžiť na zavesenie kratšieho šatstva ako sú napr. saká či košele. Výhodou je, ak sú súčasťou skríň aj zásuvky na odkladanie napr. spodného oblečenia.

Čo ešte rozhoduje pri výbere skrine?

Ak vyberáme akýkoľvek nábytok, dôležitý je výber správneho materiálu . Cenovo dostupný nábytok z lamina je stále obľúbený a môže mať veľmi veľa rôznych dekorov a farebných prevedení. Naproti tomu drevo má oveľa dlhšiu životnosť ale aj podstatne vyššiu cenu.

Tags

Súvisiaci článok

Pridať nový komentár